Dania z mięsem/ Secondi/ Meat dishes
Filetto di manzo con salsa di aceto balsamico 75 zł
Polędwica wołowa w sosie z octu balsamicznego / Beef tenderloin in balsamic vinegar sauce /
Scaloppina di pollo al limone 52 zł
Piersi kurczaka duszone w soku z cytryny, podawane ze szpinakiem przygotowanym z rukolą i czosnkiem / Chicken breast braised in lemon juice, served with spinach prepared with arugula and garlic/
Saltimbocca alla romana 56 zł
Cielęcina z włoską szynką parmeńską przyrządzana z dodatkiem białego wina / Veal with Italian ham prepared with white wine/
Grigliata mista di carne 57 zł
Mieszanka grillowanych mięs/ Mix of grilled meats
Vitello alla toscana 56 zł
Cielęcina w sosie grzybowym/ Veal in mushroom sauce
Vitello alla pizzaiola 55 zł
Cielęcina przygotowana na winie z sosem pomidorowym, cebulą, mozzarellą i bazylią/ Veal with wine, tomato, onion, mozzarella cheese and basil
Filetto di manzo al pepe verde 75 zł
Polędwica wołowa w sosie musztardowym, przygotowana z odrobiną brandy i zielonym pieprzem/ Beef tenderloin in mustard sauce prepared with a touch of brandy and green pepper
Maiale alla griglia marinato in yogurt, servito con verdure grigliate 55 zł
Grillowana karkówka w marynacie jogurtowej podawana z warzywami/ Grilled pork in yoghurt marinade served with vegetables
Dodatki/ contorni/ optional:
Ziemniaki pieczone / Patate fritte/ Baked potatoes/ 8 zł
Szpinak smażony z czosnkiem i rukolą / Spinaci fatti con aglio e rucola/ Spinach roast with garlic and arugula/ 10 zł
Sałatka szefa / Insalata dello chef/ Chef’s salat/ 12 zł