Dania z mięsem/ Secondi/ Meat dishes

Filetto di manzo con salsa di aceto balsamico 75 zł
Polędwica wołowa w sosie z octu balsamicznego / Beef tenderloin in balsamic vinegar sauce /


 

Scaloppina di pollo al limone 52 zł
Piersi kurczaka duszone w soku z cytryny, podawane ze szpinakiem przygotowanym z rukolą i czosnkiem / Chicken breast braised in lemon juice, served with spinach prepared with arugula and garlic/


Saltimbocca alla romana 56 zł
Cielęcina z włoską szynką parmeńską  przyrządzana z dodatkiem białego wina / Veal with Italian ham prepared with white wine/


Grigliata mista di carne 57 zł
Mieszanka grillowanych mięs/ Mix of grilled meats


Vitello alla toscana 56 zł
Cielęcina w sosie grzybowym/ Veal in mushroom sauce


Vitello alla pizzaiola 55  zł
Cielęcina przygotowana na winie z sosem pomidorowym, cebulą, mozzarellą i bazylią/ Veal with wine, tomato, onion, mozzarella cheese and basil


Filetto di manzo al pepe verde 75 zł
Polędwica wołowa w sosie musztardowym, przygotowana z odrobiną brandy i zielonym pieprzem/ Beef tenderloin in mustard sauce prepared with a touch of brandy and green pepper


Maiale alla griglia marinato in yogurt, servito con verdure grigliate 55  zł
Grillowana karkówka w marynacie jogurtowej podawana z warzywami/ Grilled pork in yoghurt marinade served with vegetables


Dodatki/ contorni/ optional:

Ziemniaki pieczone / Patate fritte/ Baked potatoes/  8 zł

Szpinak smażony z czosnkiem i rukolą / Spinaci fatti con aglio e rucola/ Spinach roast with garlic and arugula/ 10 zł

Sałatka szefa / Insalata dello chef/ Chef’s salat/ 12 zł