Ryby i owoce morza/ Pesce e frutti di mare/ Fish and seafood

Rotoli di salmone e pancetta alla crema di ceci 57 zł
Roladki z łososia i pieczonego boczku na kremie z cieciorki podawane z bruschettą / Rolls of salmon and roast bacon on the cream of chickpeas, served with bruschetta


Salmone al vapore con pesto di rucola 69 zł
Stek z łososia oraz pesto z rukoli podawany z zapiekanymi ziemniakami i sałatką szefa / Salmon steak and arugula pesto served with baked potatoes and chef salad


Orata al cartoccio  71zł(piatti tipici siciliani)
Ryba Dorada  zapiekana w piecu z czosnkiem, pietruszką, pomidorkami, oliwkami ,cytryną z dodatkiem wina podawana z włoskim pieczywkiem z pieca / Orata fish  baked in the owen with garlic,parsely,tomatoes,olives and lemon prepared with white wine served with italian bread/


Gamberi con vino, pomodorini e focaccia 59 zł
Krewetki duszone w winie, podawane z pomidorkami i focaccią/ Wine-braised shrimps with tomatoes served with focaccia


 Piatto frutti di mare  115 zł                                                                                                                                   Piatto con pesce, cozze e calamari fritti   138 zł                    

Talerz owoców morza:  krewetki , kalmary, omułki, małże , macki kałamarnicy       Talerz   z doradą zapieczoną w piecu omułkami i paskami smażonych kalmarów                    duszone w winie podawane na rukoli z pieczywkiem z pieca.                                            podawany na rukoli  z  cytryną i pieczywkiem z pieca/Plate with orata fish baked                The seafood platter:  shrimps, squids, mussels, clams, aquids tentacles                      in the oven mussels and fried squids strips servedon arugula with lemon and italian bread  braised in vine served on arugula with italian bread

 


Orata „Marina di Ragusa” con melograno, sesamo 71 zł (piatti tipici siciliani)
Dorata zapiekana w piecu, podawana z owocami granatu, sezamem i  włoskim pieczywem z pieca / Orata fish baked in the overn served with pomegranate, sesame seeds and italinan bread