Dania z mięsem/ Secondi/ Meat dishes
Scaloppina di pollo al limone 55 zł
Piersi kurczaka duszone w soku z cytryny, podawane ze szpinakiem przygotowanym z rukolą i czosnkiem / Chicken breast braised in lemon juice, served with spinach prepared with arugula and garlic/
Saltimbocca alla romana 58 zł
Cielęcina z włoską szynką parmeńską przyrządzana z dodatkiem białego wina / Veal with Italian ham prepared with white wine/
Grigliata mista di carne 59 zł
Mieszanka grillowanych mięs/ Mix of grilled meats
Vitello alla toscana 59 zł
Cielęcina w sosie grzybowym/ Veal in mushroom sauce
Vitello alla pizzaiola 59 zł
Cielęcina przygotowana na winie z sosem pomidorowym, cebulą, mozzarellą i bazylią/ Veal with wine, tomato, onion, mozzarella cheese and basil
Maiale in salsa di pomodoro e yogurt servito con verdure grigliate 55 zł
Karkówka podawana z warzywami w sosie pomidorowo- yogurtowym / Pork nec served with vegetables in tomato-yogurt sausace
Dodatki/ contorni/ optional:
Ziemniaki pieczone / Patate fritte/ Baked potatoes/ 9 zł
Szpinak smażony z czosnkiem i rukolą / Spinaci fatti con aglio e rucola/ Spinach roast with garlic and arugula/ 12 zł
Sałatka szefa / Insalata dello chef/ Chef’s salat/ 13 zł